Välkommen
Medlemslogin:
Inloggning
Kalendarium
Evenemangskalender
Radannonser
Medlemsannonser
Artikelregister
Artiklar i Tidig Musik
Ensembler
Medlemmarnas ensembler
Länkar
Länkar

Artikelregister

Sök efter artiklar här Sökord:  i 
("*" ersätter vilka tecken som helst i sökorden. T.ex. hittar 'sonat*' såväl 'sonat' som 'sonata' och 'sonater'.)
Välj tidning här Välj nummer:

TM 2019 Nr 1 (Årgång 39)
Tema: NORM
Köp för 75:- (8 Euro) (inkl. porto)


Ett års prenumeration på Tidig Musik (f.n. 4 nr per år) inklusive medlemskap i föreningen, kostar 295:- (under 26 år: 150,-, utland: 415 SEK). Anmäl dig här.

Annonsera i Tidig Musik

Återförsäljare

Framsidebild
Sida Författare Titel
5Hillevi HogmanUngdomsprojekt med Karlsson Barock (rapport)
Karlsson Barock, med hemvist i Göteborg, består av ett femtontal musiker, orkestern driver flera pedagogiska projekt för att ge unga musiker möjlighet att upptäcka barockmusiken, dess musikaliska uttryck och speltekniker.
8Karin HallgrenAtt förhålla sig till normen – kvinnor i Stockholms musikliv under 1800-talet (artikel)
I 1800-talets borgerliga samhälle fördes en livlig debatt kring frågor som ”Vad passar sig för en kvinna att göra?” och ”Vilka rättigheter är det rimligt att en kvinna har?”
11Peter SöderbergBokrecension (recension)
12Roland HogmanAtt hitta det essentiella i barockmusiken (intervju)
I januari i år besökte den nederländske barockdirigenten och cembalisten Ton Koopman åter Stockholm för att dirigera Kungliga Filharmonikerna och Tidig Musik fick under en intervju möjligheten att prata om hur musiker med moderna instrument kan hitta det essentiella i barockmusiken.
15Tidig MusikVårens festivaler (evenemang)
18Owe AnderNormförskjutningar på de stora institutionerna (artikel)
När tidig musik-rörelsen blev allt mer livaktig i mitten av 1900-talet var den hela tiden verksam utanför det institutionella musiklivet. Men det har hänt något under de senaste åren.
21Birgitta Wennerström40 år med tidig musik (artikel)
1979 utkom det allra första numret av den nybildade Föreningen för Tidig Musiks medlemsskrift ”Tidskrift för Tidig Musik”. Vad har hänt inom det svenska tidig musik-livet under de här 40 åren?
26Anna NyhlinMats Persson och klavikordet (artikel)
Mats Persson har sedan 1970-talet etablerat sig som pianist, kompositör och pedagog med vår samtids konstmusik som specialitet och med särskilt fokus på den nyskrivna, svenska repertoaren. Samtidigt har han alltid haft ett intresse för och en kärlek till den tidiga musiken – något som under de senaste åren fått utlopp genom klavikordet.
28Carl-Gunnar ÅhlénMusikhistoriens första operor i ny skepnad (artikel)
Runt år 1600 framfördes i Italien flera musikdramatiska verk som brukar betraktas som de allra första operorna. Hur sätter man idag upp dessa normbrytande, nytänkande verk? Carl-Gunnar Åhlén bevistade i höstas två sinsemellan mycket olika uppsättningar i Tjeckien.